26. Festival evropskog filma na Paliću i u Subotici

|   Info
Festival evropskog filma Palić tradicionalno dodeljuje nagrade “Aleksandar Lifka” istaknutim domaćim i inostranim filmskim stvaraocima, koji su svojim angažmanom dali izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji. Pored bogatog filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, radionicama i stručnim predavanjima.

Ovogodišnje, dvadeset šesto izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Festival se tradicionalno održava na više lokacija među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.

Pored scenografa Miljena Kljakovića Kreke, ovogodišnji dobitnik nagrade “Aleksandar Lifka” je Rajko Grlić, hrvatski filmski reditelj, autor kultnih filmova “Samo jednom se ljubi”, “U raljama života”, “Karaula”, “Ustav republike Hrvatske”, i drugih. Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, i to u 15 različitih selekcija i programskih celina.

Pored bogatog filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim
pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, radionicama i stručnim predavanjima.

 

Novinar: Ivana Damnjanović