27 učenika pozitivno na korona virus, Šarčević: Škola je za sada najbezbednije mesto

|   Info
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je za 16 dana škole u osnovnim i srednjim školama od korone obolelo 20 odraslih i 52 dece na 850.000 učenika, što je dobar rezultat.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, RTS, TV Pink

U Beogradu je od korona virusa obolelo 16 učenika, od kojih su dva u Osnovnoj školi "20. oktobar". Mi imamo od 1. septembra slučajeve korona virusa u školama u Srbiji, sporadične, ali ovo je prvi put da imamo u jednoj grupi uzastopno dvoje učenika u školi "20. oktobar, objasnio je Šarčević za TV Pink.

U osnovnim školama u Srbiji obolelo je 27 učenika.

Šarčević je naveo da u srednjim školama ima 25 pozitivnih učenika, uz napomenu da ima i obolelih nastavnika, spremačica i jedan direktor.

Škola je za sada najbezbednije mesto, istakao je on.

Deca koja su pozitivna ići će onlajn, ali svaki dan škole je dobar, rekao je Šarčević.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić rekao je danas za RTS da je od 1. septembra 27 učenika u školama pozitivno na novi korona virus, što je veoma mali procenat.

Pašić je rekao da je u prvoj nedelji bilo 10 slučajeva korona virusa, u drugoj 12, a u trećoj za sada pet.

Kako je istakao, to je mali procenat i zahvalio je roditeljima i deci koji poštuju mere, ali i direktorima, zaposlenima i tehničkom osoblju.

Pokazalo se da sistem funkcioniše, da je sve to stabilno, rekao je Pašić i dodao da se javljaju pojedinačni slučajevi virusa.

Kada je reč o predškolskim ustanovama, zabeležena su samo dva slučaja oboljevanja kod dece i tri slučaja kod zaposlenih.

Pašić je podsetio da je polovinom avgusta doneto uputstvo za sprovođenje nastave i uputstvo za sprečavanje širenja virusa u školama.