Barsa želi da zadrži Mesija do kraja karijere

|   Sport
Barselona je rešena da po svaku cenu zadrži najboljeg igrača Lionela Mesija, za koga spremaju novi ugovor koji bi važio do 2022. ili 2023. godine.
Foto: Youtube

 

Ne treba zaboraviti da je argentinski fudbaler zaštićen klauzulom od neverovatnih 700 miliona evra i dodatkom da ne može preći u neki od najbogatijih i najmoćnijih evropskih klubova. Ukoliko bi Mesi poželeo da napusti Barselonu pre isteka sadašnjeg ugovora, odnosno pre 2020. godine, njegov transfer nije moguć u neku od ekipa iz Španije, Engleske, Nemačke, Francuske ili Italije.

Iako jedan od najboljih fudbalera sveta ima 31 godinu, svi u Barseloni veruju da će on još dugo moći da pruža maksimum na terenu, što potvrđuju i nastupi koje ima od starta nove sezone. Plan je da mu se narednog leta ponudi novi ugovor, a o kolikom novcu je reč, sada možemo samo da nagađamo, imajući u vidu da je već godinama u vrhu svetskog fudbala i da je već danas jedan od najplaćenijih.

Nije tajna da je želja svih u Barseloni da Lionel Mesi i završi karijeru u katalonskom klubu, čime bi postao gotovo jedinstven primer da jedan toliko uspešan fudbaler počne i završi karijeru u istom klubu.