Beogradski nadbiskup čestitao Uskrs uz poruku "Mi smo jedna porodica"

|   Info
Nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je vernicima predstojeći Uskrs po gregorijanskom kalendaru i u uskršnjoj poruci ocenio da je korona virus zadao udarac čoveku na najosetljivijem mest.
Foto arhiva: FoNet

 

Izvor: FoNet

Hočevar je u poruci i zapitao zar nam sadašnja pandemija virusa ne potvrđuje da smo svi jedna jedinstvena porodica svih naroda, jezika, boja kože i kultura.

"Ako nismo sposobni da to spoznamo i ispovedimo svojim razumom, svojim razmišljanjem, onda nam pandemija poručuje svojom agresivnošću: svako od nas može bližnjeg svog zaraziti ili spasiti. A neposluh tom pozivu i toj činjenici žanje premnoge snopove smrti", naglasio je Hočevar.

"Ti, Sine Božji, očigledno nas upućuješ da treba što bolje da slušamo jedni druge, da dublje u nama odjeknu vapaji drugih, da dalekosežnije proučavamo povest tih drugih", ocenio je Hočevar.

"Koliko će još samo biti potrebno poslušnosti da bismo dublje spoznali da je celokupno čovečanstvo samo jedna mala porodica u kojoj odjekuje baš svaki pojedinačni korak i najmanji pokret ruke - bilo pozitivno, bilo negativno", upitao se Hočevar.

Beogradski nadbiskup čestitao je Uskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarku Irineju i poželeo da ga u iskušenjima nadahnjuje Duh Božji.

Uskrs po gregorijanskom kalendatu ove godine se obeležava u nedelju, 12. aprila.