Brnabić: Situacija u odnosima Beograda i Prištine "kamičak u cipeli Zapada"

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija u odnosima Beograda i Prištine "kamičak u cipeli Zapada" i da on hoće da se reši tog kamička i reši situaciju kako Srbija ne bi mogla više ništa da im prebacuje i ukazuje na licemerje Zapada.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, RTS

Ona je na Radio-televiziji Srbije istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uradio briljantan posao govorom u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN).

"Sve što se tiče suvereniteta i teriorijalnog integriteta Ukrajine, sa čim je Srbija u saglasju, pada u vodu kada se spomene Srbija", kazala je Brnabić i dodala da je to razlog zašto Zapad insistira da se sukob između Beograda i Prištine reši što pre na bilo koji način.

Kako kaže, ne veruje da su oni koji treba da čuju čuli njegove reči, jer Vučić na svakom sastanku to spominje.

Podsetila je na deo Vučićevog govora u kom on kaže da je spomenuto da jedini standard koji svi moraju da prate jeste poštovanje Poverelje UN, a da je 17 od 23 zemlje prekršilo Povelju u slučaju Srbije.

"Oni koji nisu poštovali teritorijalni integritet Srbije ipak su jako dobro čuli reči Vučića, ali to, nažalost, neće ništa promeniti, ali neće mu ni oprostiti ovo što je rekao", naglasila je Brnabić.  

Prema njenim rečima, formiranje Vlade se odlaže usled svega što se dogodilo tokom septembra u odnosima sa Prištinom, kao i zbog brojnih aktivnosti.