Brojni navijači dočekali Teodosića u Bolonji (video)

|   Sport
"Jedno od mojih prvih košarkaških sećanja je prva titula Virtusa u Kupu šampiona. Danilović mi je rekao da je Bolonja najbolje mesto na svetu za igranje košarke. Cilj je da Virtus osvoji italijansku ligu i da se vrati u Evroligu. Zbog toga sam ovde", rekao je Teodosić na promociji u novom klubu.
Foto: BC Virtus Bologna

 

Miloš Teodosić je i zvanično predstavljen kao novi košarkaš Virtusa. Kapiten reprezentacije Srbije potpisao je ugovor na tri godine, a prema informacijama iz kluba, u tom periodu zaradiće više od pet miliona evra.

Na predstavljanju srpskog plejmejkera u čuvenoj dvorani Poreli u Bolonji pozdravilo je više od hiljadu navijača. Teodosić je na promociji u novom klubu rekao da ideja postoji već više od šest meseci, a da je najzaslužniji za njegovu odluku Aleksandar Đorđević, koji mu je pričao o visokim ambicijama kluba i planovima za budućnost.

"Prvi kontakt sa Đorđevićem bio je pre šest meseci. U početku mi je to izgledalo kao luda ideja, ali su potom stvari postajale sve konkretnije. Sale me je ubedio pričajući o projektima za budućnost, ambiciji i želji da se klub vrati na staze slave iz prošlosti, koju veoma dobro poznajem", izjavio je srpski plejmejker.

Teodosić se osvrnuo i na slavnu prošlost ekipe iz Bolonje i naveo da mu je jedno od prvih košarkaških sećanja titula Virutsa u Kupu šampiona 1998. godine, kada su u ovom timu bili Zoran Savić, Predrag Danilović i Manu Đinobili.

"Jedno od mojih prvih košarkaških sećanja je prva titula Virtusa u Kupu šampiona. Danilović mi je rekao da je Bolonja najbolje mesto na svetu za igranje košarke. Cilj je da Virtus osvoji italijansku ligu i da se vrati u Evroligu. Zbog toga sam ovde", naveo je Teodosić.

Mediji su bili zainteresovani i za pripreme reprezentacije Srbije za Mundobasket. Teodosić, koji je kapiten našeg nacionalnog tima odgovorio je da spreman i odmoran dočekuje okupljanje reprezentacije.