Čudo iz Kine: "Lotosov cvet" počeo da niče (video)

|   Sport
Nema sumnje da Kinezi gledaju u daleku budućnost i da će ljubitelji fudbala jedva čekati da zauzmu svoje mesto na ovom monumentalnom zdanju.
Sport: YouTube printscreen

Pandemija korona virusa je stopirala mnoge aktivnosti i prouzrokovala mnoge probleme širom sveta, međutim Kina itekako odoleva. O tome svedoči podatak da je već krenula izgradnja najvećeg, najmodernijeg i najskupljeg stadiona na svetu. Sudeći po promo video ovo velelepno zdanje bi trebao da bude u obliku lotosom cveta, u skladu sa tradicijom ove zemlje, a izgradnja ovog  bi trebalo da košta oko 12 milijardi jena ili (1,7 milijardi dolara!). 
Stadion bi trebao da bude sagrađen i frapantno brzo, pa bi za 18 meseci mogli da vidimo potpuno gotovo projekat na kome će nastupati šampion Kine Gvangžu Evergrande. Ovo je zapravo samo početak projekta tokom kojeg će biti izgrađeno od tri do pet stadiona širom Kine, kako bi ova zemlja uskoro postala jedan od kandidata za organizaciju Mundijala 2030. godine. Nema sumnje da Kinezi gledaju u daleku budućnost i da će ljubitelji fudbala jedva čekati da zauzmu svoje mesto na ovom monumentalnom zdanju.