Dejvis kup: I Đoković trenira sa timom Srbije

|   Sport
Prvi protivnik Srbije biće selekcija Japana, sa kojom mečeve igramo u sredu. Analizirajući protivnika Đoković je rekao da je novi format Dejvis kupa takvo takmičenje da je svaki poen važan, ali da se nada da naši teniseri neće zbog toga osećati preveliki pritisak. Srbija se takmiči u A grupi, u kojoj su još i ekipe Francuske i Japana.
Foto: Fonet

 

Novak Đoković zajedno sa ostatkom naše teniske reprezentacije obavlja poslednje pripreme pred prvi meč finalnog turnira Dejvis kupa.

Đoković od nedelje trenira u teniskom centru "Kaha mahika" u Španiji, na terenu na kojem će se i igrati takmičarski mečevi. Kako je rekao u izjavi za medije, najbolji srpski teniser očekuje da će potpuno spreman dočekati takmičenje. Iako je u jednom trenutku tokom Završnog turnira u Londonu osetio bolove u laktu, problema više nema i sada se oseća dobro.

"Nisam primetio bilo kakvu nelagodnost sa laktom tokom treninga. Sve je u najboljem redu i spreman sam da igram svoj prvi meč na turniru", rekao je Đoković.

Prvi protivnik Srbije biće selekcija Japana, sa kojom mečeve igramo u sredu. Analizirajući protivnika Đoković je rekao da je novi format Dejvis kupa takvo takmičenje da je svaki poen važan, ali da se nada da naši teniseri neće zbog toga osećati preveliki pritisak.

"Interesantno je sve ovo u novom formatu. Ove godine, činjenica je da imate 89 igrača na jednom mestu, to je izazov i za organizatore, pre svega zbog treninga, pa svega ostalog. Biće interesanto videti kako će sve ovo proći", kaže najbolji srpski teniser.

Srbija se takmiči u A grupi, u kojoj su još i ekipe Francuske i Japana. 

 

 

Foto: Fonet