Đere čekao Petrovića, međutim ništa od srpskog finala na Sardiniji

|   Sport
Okršaj naših tenisera u meču za titulu osujetio je domaći predstanik Marko Čekinato, koji je savladao Danila Petrovića.
Foto: Fonet

ATP turnir na Sardiniji ipak neće biti u znaku srpskog finala. Laslo Đere je uspeo da izbori plasman u završnu borbu za trofej, međutim okršaj naših tenisera u meču za titulu osujetio je domaći predstanik Marko Čekinato, koji je savladao Danila Petrovića.

Đere je u prvom polufinalnoj borbi pobedio Lorenca Musetija posle predaje Italijana, međutim čas  domaćina na ovom turniru spasio je  Čekinato koji je izgubio samo jedan gem u deulu sa Petrovićem.

Đere se na početku meča suočio sa odličnom igrom mladog Musetija koji je dobio prvi set sa 6:2. Ali, stvari su se potom potpuno promenile, pa je naš teniser identičnim rezultatom stigao do egala. Na krilima dobrog drugog seta, Đere je započeo i treći. Musetiju se i javio problem sa povredom ruke. Ispostavilo se da italijanski teniser nije mogao da nastavi meč, pa je predao pri rezultatu 4:1 za Đerea. 

Polularni Laci se nadao finalnom okršaju sa sunarodnikom, ipak on će u  svom drugom ATP finalu u karijeri igrati sa nekadašnjim polufinalistom Rolan Garosa. 

Što se tiče Petorivića, on je na Sardiniji odigrao turnur karijere. Zabeležio je prvu, a potom i drugu ATP pobede i nema sumnje da će mu nastup u polufinalu doneti veliki napredak na najnovijoj ATP listi.