Dodeljene nagrade “11. januar”

|   Život
Nagradu “11. januar” i ove godine dobili su najzaslužniji pojedinci i kolektivi koji su doprineli afirmaciji grada Niša.
Foto: televizija Kopernikus

 

Nagradu “11. januar” i ove godine dobili su najzaslužniji pojedinci i kolektivi koji su doprineli afirmaciji grada Niša. Tradicionalno, nagrada je dodeljena na Dan oslobođenja Niša od Turaka, na svečanoj Sednici skupštine grada Niša.

Tradicionalno, na svečanoj sednici Skupštine grada Niša, uručene su nagrade “11. januar” kojima se odlikuju zaslužni pojedinci, pravna lica i ustanove. Ove godine, za nagradu je bilo predloženo 9 kolektiva i 16 pojedinaca, a komisija je donela jednoglasnu odluku o dobitnicima ovog prestižnog priznanja.

Muzička grupa Lutajuća srca i niški Dom zdravlja dobitnici su nagrade u kategoriji kolektivi, dok su priznanje u kategoriji pojedinci dobili ekonomski istoričar i publicista, Novica Ranđelović, i direktor EcoTradeBg Miloje Branković. Posthumno je odlikovan i anestetičar Kliničkog centra Niš, Saša Seferović.

Rukovodeći se činjenicom da je 2020. godina protekla u znaku borbe protiv Korona virusa, komisija za dodelu nagrade “11. januar” dodelila je ovo priznanje i niškom Domu zdravlja. Kako je naveo Boban Džunić, predsednik Komisije i predsednik Skupštine grada Niša, razlog dodele nagrade ovoj ustanovi je činjenica da je kroz Doma Zdravlja u 2020. godini prošlo više od 100.000 ljudi, ali i zbog uspešne borbe sa Korona virusom.

Pored zdravstvenih radnika, u borbi protiv Korona virusa pomogle su i firme zbog kojih su ustanove zdravstvene zaštite bile opremljene svim neophodnim materijalima.

Podsetimo, nagrada “11. januar” ustanovljena je 1995. godine i dodeljuje se za izuzetna dostignuća koja afirmišu Grad u svim oblastima. Nagrada se sastoji od statue, diplome i novčanog iznosa. Kao što joj i ime kaže, dodeljuje se na Dan oslobođenja Niša od Turaka, na svečanoj sednici Skupštine grada Niša..