Đoković bez finala, Tim pobedio posle velike borbe (video)

|   Sport
Dominik Tim je uz dosta drame tokom meča uspeo da pobedi srpskog tenisera. Iako nije stigao u finale završnog turnira, Đoković ima razloga ga bude zadovoljan sezonom, jer je šesti put okončao godinu kao prvi igrač sveta i sada taj rekord deli sa Pitom Samprasom. Zahvaljujući dvema pobedama u grupi, Novak je osvojio 200 poena za ATP listu, čime se dodatno približio ostvarenju velikog cilja - da po broju nedelja provedenih na prvom mestu pretekne rekordera Rodžera Federera.
Foto: Fonet

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale završnog godišnjeg ATP turnira u Londonu, pošto je u polufinalu izgubio od Austrijanca Dominika Tima posle velike borbe u tri seta, sa 7:5, 6:7 (9:11), 7:6 (7:5).

Imao je Đoković šansu da se još jednom bori za titulu na turniru osmorice najboljih igrača sveta jer je u taj brejku trećeg seta vodio sa 4:1 i imao dva servisa, ali je tada potpuno stao i dozvolio Timu da serijom od 5:0 stigne do dve vezane meč lopte. Prvu je Novak spasio odličnim servisom, ali je Tim drugu realizovao na svoj servis, pa je tako viđen isti ishod kao u meču koji su njih dvojica prošle godine odigrali na ovom turniru.

Kao što se očekivalo, tri sata je vođena velika borba za svaki poen i svaki gem, a na kraju je odlučila veća koncentracija Tima u završnici trećeg seta.

Austrijski teniser je i u završnici drugog seta imao veliku šansu da zabeleži pobedu, ali je Đoković tada u taj brejku spasio četiri meč lopte, preokrenuo rezultat i izborio treći set.

Kada se ušlo u završnicu trećeg seta očekivalo se da će Novak ipak dobiti meč, jer je u ovoj sezoni dobio 14 od 15 taj brejkova. Posle dva mini taj brejka i vođstva od 4:1 činilo se da je to izvesno, ali je tada neobjašnjivo pao i Tim je napravio veliki prekret.

 

 

Uprkos ovom porazu, Đoković ima razloga ga bude zadovoljan sezonom, jer je šesti put završio godinu kao prvi igrač sveta i sada taj rekord deli sa Pitom Samprasom.

Zahvaljujući dvema pobedama u grupi, Novak je osvojio 200 poena za ATP listu, čime se dodatno približio ostvarenju velikog cilja - da po broju nedelja provedenih na prvom mestu pretekne rekordera Rodžera Federera.

Foto: Fonet
Foto: Fonet
Foto: Fonet