Đorđević: Ne sumnjam u motive svojih izabranika

|   Sport
Selektor našeg tima Aleksandar Đorđević je u najavi okršaja sa Amerikancima istako da njegovu ekipa očekuje utakmica za prestiž i ponos.
Foto: kss.rs

Košarkaške reprezentacije Srbije i SAD će odmeriti snage na Svetskom prvenstvu, međtuim njihov međusobni okršaj neće biti u poslednjoj utakmici na šampionatu i neće odlučivati o zlatnoj medalji kako su mnogi očekivali pre početka takmičenja u Kini. Sticajem okonosti dve košarkaške velesile odmeriče snage u razigravanju od petog do osmog mesta.
Selektor našeg tima Aleksandar Đorđević je u najavi okršaja sa Amerikancima istako da njegovu ekipa očekuje utakmica za prestiž i ponos.

Ne treba o Amerikancima da trošim reči. Francuska je odigrala mirnu, zrelu utakmicu. Znali su gde i kako da ih napadnu. Iskoristili su svoje iskustvo da privedu utakmicu fantastičnom kontrolom do kraja. Iskreno, mnogo više smo se spremali za Francuze, misleći da ćemo ih sresti u sutrašnjoj utakmici, koja bi nam uz pobedu obezbedila plasman na Olimpijske igre. Do toga neće doći, pa nas očekuje utakmica za prestiž i ponos”, rekao je Đorđević. 

Selektor ne sumnja u motive svojih izabranika, budući da se rado o okršaju ekipa koje su donedavno  slovile za kandidate za medalje.

Mislim da će biti maksimalno motivisani. Svaka utakmica na Svetskom prvenstvu je izuzetno značajna u karijerama svih nas, ne vidim zašto ova ne bi bila. Duel dve reprezentacije koje su na papiru slovile za kandidate za medalje i može da bude veliki izazov”, rekao je Đorđević. 

Đorđević ističe da je poraz od Argentine ostavio trag, ali smatra da će „orlovi“ to prevazići I da će do kraja šampionata popraviti utisak.