Druga pobeda rukometašica na Svetskom prvenstvu

|   Sport
Srpkinje su rutinski i na kraju vrlo ubedljivim rezultatom savladale selekciju Kube sa 46:27. Najefikasnije u našem timu bile su Pop Lazić, Kojić i Radosavljević sa po šest golova, a odličnu igru je prikazala Jovana Risović sa 14 odbrana.
Foto: Rukometni savez Srbije

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na šampionatu sveta u Japanu, pošto je danas u drugom kolu A grupe savladala Kubu sa 46:27 (25:11).

Kao što se očekivalo, Kubanke nisu predstavljale veći problem za naš tim, koji je od starta ozbiljnim pristupom stavio do znanja ko je apsolutni favorit u "Akva domu" u Kumamotu. Rukometašice Srbije su povele sa 8:0 i već tada se videlo kakav je odnos snaga, a ostatak meča protekao je u rutinskom odrađivanju posla.

Najefikasnije u našem timu bile su Pop Lazić, Kojić i Radosavljević sa po šest golova, a odličnu igru je prikazala Jovana Risović sa 14 odbrana.

"Današnju utakmicu shvatili smo ozbiljno. Dobro smo otvorili utakmicu i dobro je što sam uspeo da dam šansu svim devojkama. Drago mi je što se Kuba nije predavala i što se borila svih 60 minuta", rekao je posle pobede selektor Ljubomir Obradović.

 

Srbija – Kuba 46:27
Hala: Akva dom
Kumamoto

Srbija: Risović 14 odbrana, Tomašević, Radosavljević 6, Trifunović 1, Števin 1, Lavko 2, Nikolić 5, Janjušević 2, Kojić 6, Pop Lazić 6, Radojević 3, Obradović 4, Jovović 3, Stoiljković 3, Liščević 2, Cvijić 2.

Kuba: Mora 14 odbrana, Cedeno, Herans 1, Rozabal, Robert 4, Markez 2, Luson 3, Rejes 3, Kameho 3, Musteler, Telez 1, Rizo 6, Toledo 4, Cespederes, Armenteros. 

 

 

Foto: Rukometni savez Srbije