Đurić: 2023. godina bi mogla da bude prekretnica u odnosima Srbije i SAD

|   Info
Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić rekao je danas kako veruje da bi 2023. godina mogla da bude pozitivna prekretnica u odnosima Srbije i Sjedinjenjih Američkih Država (SAD) u daljem unapređenju bilateralne saradnje, otvaranju novih tema kao što su pregovori o sporazumu o dvostrukom oporezivanju, ali i viznoj liberalizaciji.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, RTS

Đurić je istakao da je poseta ministra spoljnih poslova Ivice Dačića SAD dobar signal i da "na neki način otvara sezonu u daljoj saradnji", javlja RTS.

"Mi naravno razgovaramo i o važnim teškim političkim temama kao što je Kosovo i Metohija kada imamo različite stavove o statusu, ali ono što je dobro i što je  bilo vidljivo u razgovoru koje smo imali ministar Dačić i ja sa Šoleom i Eskobarom vidimo jedno poštovanje za racionalni odnos koji ima predsednik Vučić i rukovodstvo Srbjie ka očuvanju stabilnosti i mira", rekao je Đurić.

U tome, kako je naglasio, Srbija ima partnera u SAD.

Đurić i Dačić prisustvovali su Molitvenom doručku u Vašingtonu.  

Tokom posete SAD, Dačić se sastao sa zvaničnicima Stejt departmenta Derekom Šoleom i Garbijelom Eskobarom, kongresmenkom Klaudijom Teni, senatorom Ronom Džonsonom, predstavnicima jevrejskih organizacija koje su veoma bitne na međunorodnoj sceni, kao i sa stranačkim institutima - demokratskim i republikanskim NDI i IRI.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.