Ekspert iz kompanije Google posetio Niš

|   Info
Mladi stručnjaci iz Niša imali su priliku da se upoznaju sa mogućnostima zapošljavanja i programom koji nude strane IT kompanije. Specijalni gost ovogodišnjeg sajma za zapošljavanje bio je Gugl ekspert Hari Roberts. On je istakao da u Nišu postoji veliki potencijal i interesovanje za ovaj sektor industrije.

Sajam za zapošljavanje mladih IT stručnjaka drugi put je organizovan u Nišu, a ove godine prijavljeno je tri puta više stranih kompanija koji su ponudili nova radna mesta, ističu organizatori. Jedan od gostiju ovogodišnjeg sajma bio je i ekspert iz kompanije Gugl Hari Roberts. 

Na nedavno završenom sajmu za zapošljavanje u Nišu mladim IT stručnjacima svoj program ponudilo je oko 20 stranih kompanija.

Organizacija ovakvih događaja i dobra iskustva ljudi pozitivno utiču na razvoj informacionih tehnologija u Nišu, izjavio je Milan Ranđelović iz Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Hari Roberts prvi put boravi u Nišu, a Srbiju je posetio i prošle godine. Kako tvrdi, angažovan je od kompanije Gugl kako bi širom sveta podelio svoje znanje i promovisao značaj IT sektora i IT industrije, posebno među mladim ljudima.