Federer dobija najviše priznanje od svoje domovine

|   Sport
Nacionalna banka ove zemlje odlučila je da u upotrebu uvrsti srebrnu monetu od 20 franaka, na kojoj će biti lik trofejnog tenisera. Novčić će početi da se izdaje od 23. decembra, ali tu nije kraj priznanjima. Od maja 2020. godine planirana je i edicija Federerovog zlatnika od 50 franaka, pa je već sada jasno da će teniser postati prvi živi Švajcarac koji je dobio ovakvu počast.
Foto: Fonet

 

Verovatno najuspešniji teniser svih vremena Rodžer Federer, tokom karijere dobio je brojna vredna priznanja, ali mu je možda najveću počast ukazala njegova rodna zemlja Švajcarska.

Nacionalna banka ove zemlje odlučila je da u upotrebu uvrsti srebrnu monetu od 20 franaka, na kojoj će biti lik trofejnog tenisera. Novčić će početi da se izdaje od 23. decembra, ali tu nije kraj priznanjima.

Od maja 2020. godine planirana je i edicija Federerovog zlatnika od 50 franaka, pa je već sada jasno da će teniser postati prvi živi Švajcarac koji je dobio ovakvu počast.

U objašnjenju odluke, vlasti Rodžerove rodne zemlje podsećaju da on pored ogromih sportskih uspeha ima i velike zasluge u humanitarnom radu i da je između ostalog i ambasador dobre volje UNICEF-a.