Fratini sa Kuburović i Stefanovićem

|   Info
Za godinu dana primene novih zakonskih rešenja od marta 2018. do marta 2019. godine, posebna odeljenja za suzbijanje korupcije donela su 448 osuđujuće presude protiv 523 osobe, istakla je danas ministarka pravde Nela Kuburović u razgovoru sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Nela Kuburović je ukazala da među optuženima i osuđenima za korupciju ima visokorangiranih funkcionera, kao što su sudije, javni tužioci, zatim direktori javnih preduzeća, ali i pomoćnici ministra, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ona je ukazala da će se Nacrt zakona o sprečavanju korupcije uskoro naći pred poslanicima, čije je usvajanje od velike važnosti za jačanje preventivnih mehanizama u borbi protiv korupcije, ali i za ispunjenje obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 23 i GREKO preporuka.

Fratini je ukazao da su ostvareni rezultati od velikog značaja uzimajući u obzir da Evropska komisija priprema godišnji izveštaj o napretku Srbije u oblasti evrointegracija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Fratini razgovarao i sa ministrom Nebojšom Stefanovićem, koji je predstavio dosadašnje aktivnosti koje je MUP preduzeo u okviru Poglavlja 24, ali i sa planovima razvoja MUP u narednom periodu.

Stefanović i Fratini su se saglasili da je u okviru Poglavlja 24 ostvaren značajan napredak, kada je reč o usaglašavanju sa standardima Evropske unije.