Hoće li Trinkijeri ostati u Partizanu?

|   Sport
Izvori iz Partizana navode da je Andrea Trinkijeri počeo da razmišlja o odlasku nakon što je crno-bele napustio Kori Volden, za koga se očekuje da će preći u Crvenu zvezdu i to za duplo veću platu od sadašnje. Italijanski stručnjak navodno ima ponudu iz Bajerna. U slučaju da Andrea Trinkijeri odluči da napusti crno-bele, velika je verovatnoća da će ga na mestu prvog trenera zameniti njegov dosadašnji pomoćnik Vlado Šćepanović.
Foto: KK Partizan

 

Još uvek nije jasno hoće li Andrea Trinkijeri ostati trenera Partizana i u novoj sezoni. Iako je nakon odluke da će se takmičiti u Evrokupu uprava kluba saopštila i da italijanski košarkaški stručnjak ostaje trener, on je trenutno u svojoj domovini, gde će u narednih nedelju dana doneti odluku o svom statusu.

Trinkijerijev ugovor ima opciju prema kojoj može ranije da okonča saradnju ako dobije ponudu iz nekog kluba koji se takmiči u Evroligi. Za njegove usluge navodno je zainteresovan minhenski Bajern, koji sigurno može da ponudi i bolje finansijske uslove.

Izvori iz Partizana navode da je Andrea Trinkijeri počeo da razmišlja o odlasku nakon što je crno-bele napustio Kori Volden, za koga se očekuje da će preći u Crvenu zvezdu i to za duplo veću platu od sadašnje.

O aktuelnoj situaciji  za portal "Mozzarsport" govorio je i predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović, koji je rekao da je Voldenov odlazak očekivan nakon što je  američki košarkaš dao do znanja da nije zadovoljan platom koju su crno-beli mogli da ponude, posle čega je drugi klub uplatio otkupnu klauzulu i ponudio mu dva puta više novca.

Govoreći o Trinkijeriju, predsednik Partizana je objasnio da su treneru u sadašnjim finansijskim uslovima za klub dali odličnu ponudu i da očekuje da će se pitanje trenera brzo rešiti kako bi mogli da nastave sa gradnjom tima za narednu sezonu.

U slučaju da Andrea Trinkijeri ipak odluči da napusti crno-bele, velika je verovatnoća da će ga na mestu prvog trenera zameniti njegov dosadašnji pomoćnik Vlado Šćepanović.