Institut Niška banja na sajmu turizma u Nišu

|   Info
Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška banja“ i ove godine učestvuje na 20. Međunarodnom sajmu turizma u Nišu. Pored široke palete medicinskih usluga Institut nudi i veliki izbor velnes i spa usluga kao i programe kroz koje se na brz način može proveriti zdravstveno stanje.
Foto: televizija Kopernikus

Na Međunarodnom sajmu turizma u Nišu danas je održana promocija Instituta „Niška banja.“ Ova zdravstveno, naučno-nastavna i istraživačka ustanova bavi se prevencijom, lečenjem i rehabilitacijom kardiovaskularnih i reumatičkih bolesti. Lekar Bojan Ilić kaže da je institu Niška banja jedan od retkih ustanova koja pored rehabilitacije ima i bolnička odeljenja za kardiovaskularna, reumatska i odeljenja ortopedije.

-U sklopu instituta postoje bolnička odeljenja, specijalizovana kardiovaskularna rehabilitacija ali imamo i velnes centar gde počevši od onih koji se prividno vode kao zdravi  pa do onih koji su bolesni mogu da dođu, uživaju i da se opuste. 

U sklopu Instituta postoji 560 ležaja a kapaciteti su kako kažu iz Instituta  svake godine 90 odsto popunjeni. Svake godine se nabavlja nova oprema kaže Ilić, i dodaje da pored savremene opreme raspolažu izuzetno obrazovanim stručnim kadrom.

-Novine stalno postoje, naročito u pogledu kardiovaskularne opreme tako da naši bolesnici koji dođu u institut, uvek mogu da ispitaju stanje srčanog mišića. Što se tiče velnes centra postoje nove vrste masaže, kinezi terapije kao i nove vrste programa terapije sa bolesnicima.

U Institutu Niška banja kažu da svake godine dopunjuju svoje programe i usluge i dodaju da kod njih klijenti i pacijenti kroz kratke check-up programe mogu na brz način da provere svoje zdravlje. Kroz institut godišnje prođe  24 hiljade pacijenata.