Intenzivna saradnja sa Bugarskom

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, kome je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

 

Izvor: FoNet

Vučić je izrazio zadovoljstvo što dve zemlje intenziviraju saradnju, ne samo kroz bilateralne odnose, nego i kroz rad Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.

Istakao je da taj kvadrilateralni format saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, kao i za razvoj Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu.

Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona, pa je sa Borisovom posebno razgovarao o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje dve zemlje.

Predsednik Srbije je obavestio Borisova o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, najavivši da će poslednja deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru u subotu biti otvorena za saobraćaj.

Vučić i Borisov su razgovarali i o mogućnostima za diverzifikaciju izvora snabdevanja gasom kroz projekat gasovoda “Balkanski tok”, koji, prema predlogu premijera Bugarske, treba da objedini gas iz više pravaca snabdevanja, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.