Izložba „Horizonti“ u KvArt BW

|   Život
Beogradska umetnica Marija Šavija svojim radovima nežnog i toplog kolorita, sa apstraktnim i blago asocijativnim motivima, otvara pitanje šta kriju horizonti umetničkog duha
Foto: Promo

 

Izložba Horizonti umetnice Marije Šavije biće otvorena u sredu, 25. januara u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije, najavili su organizatori.

Posetioci izložbe imaće priliku da vide umetničke radove beogradske umetnice, nastale u prethodnih godinu dana, koji predstavljaju svojevrsno svedočanstvo umetničke slobode. Apstraktni, blago asocijativni motivi njenih radova nežnog i toplog kolorita otvaraju pitanje šta kriju horizonti umetničkog duha, poručuju organizatori.

Marija Šavija je rođena 1975. godine u Beogradu. Član je Umetničkog saveta ULUS-a, a trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu savremene umetnosti u Beogradu. Pored umetničkog staža, ima i dvadeset godina iskustva u pedagoškom radu, a često je bila angažovana i kao scenograf na filmu i u pozorištu.

Radovi Marije Šavije biće predstavljeni u okviru izložbe Horizonti, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront nastavlja da promoviše kulturne i umetničke sadržaje u prestonici.

Izložba će biti otvorena do 5. februara, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.