Još jedan poraz mlade košarkaške reprezentacije (video)

|   Sport
Mladoj reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina sada sledi borba za neku od pozicija između 13. i 16. mesta.
Foto: fiba.basketball/europe/u20/2019

 

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je još jedan poraz na Svetskom prvenstvu. U borbi za plasman od 9. do 16. mesta naša selekcija sa igračima do 20 godina poražena je od vršnjaka iz Grčke rezultatom 78:72.

Samo dan nakon što su zaustavljeni od Velike Britanije u osmini finala Eurobasketa za mlade, košarkaši selektora Olivera Popovića izgubili su još jedan meč. Iako su vodili tokom čitavog prvog poluvremena, srpski košarkaši pali su tokom treće četvrtine i u posledjim minutima meča.

Prvi deo utakmice pripao je reprezentaciji Srbije, ali je selekcija Grčke uspela da preokrene u nastavku. Srpski tim uspeo je da uzvrati i ponovo povede, ali su Grci napravili seriju i stekli osam poena prednosti minut pre kraja utakmice. Naša ekipa uspela je da izjednači u dramatičnoj završnici i odvede meč u produžetke.

U produženom vremenu Srbija je dobro počela i povela, ali su mladi grčki košarkaši napravili još jednu seriju i na kraju zasluženo trijumfovali.

U reprezentaciji Srbije ponovo je najbolji bio Marko Pecarski sa 26 poena i 15 skokova. Simović je imao dabl dabl od po 12 poena i skokova.

Mladoj reprezentaciji Srbije sada sledi borba za neku od pozicija između 13. i 16. mesta.

SRBIJA U20: Mišković 2, Uskoković 9, Marjanović 9, Vulikić 3, Tadić, Simović 12, Jovičić 5, Pecarski 26, Stajčić, Đorđević, Matić, Momirov 6.

 

 

 

fiba.basketball/europe/u20/2019