Kadrovski problemi pred Evropsko prvenstvo, na prvom treningu samo pet rukometašica

|   Sport
Ženska rukometna reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo, a prve treninge odradio je samo deo ekipe.
Foto: Rukometni savez Srbije

 

Selektor Ljubomir Obradović ne može biti zadovoljan zbog kadrovskih problema. Početak priprema podudara se sa terminima evropskih kupova. Mečevi su odigrani pre samo nekoliko dana i više devojaka nije stiglo na početak priprema, a u stručnom štabu ih očekuju tek od utorka uveče.

“Okupili smo se, ali nikako da se kompletiramo. Devojke su igrale evropske kupove tako da ćemo biti kompletni tek u utorak popodne. Dosta nam to uskraćuje neophodni deo koji moramo da obavimo”,rekao je selektor Obradović.

Na prvom treningu pojavilo se samo pet rukometašica, a pored devojaka koje će uskoro ipak doći, zbog povreda u reprezentaciji nije bilo i definitivno neće ni biti Jovane Risović, Ivane Mitrović, Marije Obradović i Anđele Janušević. Selektor je posebno nezadovoljan odnosom Ivane Mitrović, koja je na dan početka priprema otkazala dolazak zbog povrede, iako je i ranije znala da će imati problem.

“Jovana se javila ranije, zahvalila je na pozivu, tako da smo mogli da reagujemo. Rado će se odazvati drugi put. Mitrović me je pozvala u pola jedan na dan okupljanja, kada sam joj čestitao na dobroj igri u dresu Jagodine u derbiju sa Bekamentom gde je bila golgeter utakmice. Kaže da je povređena i da ne pomislim da neće da se odazove. Nije se odazvala ni za Mediteranske igre. Problem je druge vrste, zvala je na dan početka priprema. Mogla je ranije da nas obavesti da pozovemo neku drugu devojku”, izjavio je Obradović.

Iako trenutno malobrojna, reprezentacija Srbije važi za iskusnu i kvalitetnu ekipu, koja ima potencijala da ostvari dobar rezultat na šampionatu Evrope u Francuskoj.

Naše rukometašice igraju u grupi u kojoj su još selekcije Švedske, Danske i Poljske.
Evropsko prvenstvo igra se od 30. novembra do 16. decembra.