Korona virus u 30 zemalja

|   Info
Do sada je 30 zemalja uvelo vanredne mere ili povećalo nivo predostrožnosti zbog korona virusa, a prvi slučajevi prijavljeni su i u Latinskoj Ameriji, u Brazilu, dok je u Alžiru jedan Italijan stavljen u izolaciju, javljaju agencije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Ansa, DPA

Na severu Italije do sada je od posledica zaraze korona virusom preminulo 11 osoba, zaraženo ih više od 300, a u 10 gradova uvedene su karantinske mere.

U devet talijanskih regija evidentirano je ukupno 325 zaraženih, a najviše u Lombardiji - 240 zaraženih i devet preminulih, javila je agencija Ansa.

U pokrajini Veneto je 45 zaraženih i dvoje preminulih, u Emiliji Romanji 12 zaraženih; po tri u Pijemontu, Laciju i na Siciliji, po dva slučaja u Toskani i Liguriji, a jedan u Južnom Tirolu.

Nakon što su, posle širenja zaraze iz Italije Hrvatska, Austrija i Švajcarska u utorak obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o prvim slučajevima korona virusa, prijave su stigle i iz Brazila.

Brazilsko ministarstvo zdravstva u utorak je objavilo da je stanovnik Sao Paola, koji je nedavno doputovao iz Lombardije, u Italiju, podvrgnut testiranju, a rezultat je bio pozitivan.

Ukoliko se dodatnim testiranjem potvrdi to bi bio prvi slučaj u Južnoj Americi, objavila je nemačka agencija DPA.

Prvi slučaj prijavljen je i u Alžiru, a sumnja se da je transmisija bolesti usledilaiz Italije.

U Alžiru je u izolaciji Italijan koji je doputovao tu u zemlju 17. februara, a Rojters javlja da su zdravstvene vlasti naredile preduzimanje svih mera predostrožnosti.

Do sada su Severnoj Americi - Sjedinjenim Državama i Kanadi, zabeležena 63 slučaja korona virusa.