Košarkaški Zvezde već u Berlinu, u utorak meč sa Albom

|   Sport
Ovo će biti treći duel dva tima. Za sada i Zvezda i ALBA imaju po jednu pobedu. Meč devetog kola Evrolige između ALBE i Zvezde igraće se u utorak od 20 sati u prestonici Nemačke.
Foto: Fonet

 

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Berlin na utakmicu 9.kola Evrolige protiv nemačke ALBE.

Crveno-beli se nalaze u žestokom ritmu, u kome igraju 4 teške utakmice u samo 6 dana, pošto će nakon duela sa ekipom koju vodi proslavljeni španski trener Garsija Renenses Aito, već u četvrtak igrati protiv Žalgirisa u Kaunasu. Trener Crvene zvezde mts Andrija Gavrilović poveo je na put 14 igrača, koji su imali samo jedan dan da se osveže, odmore i pripreme za utakmicu u „Mercedes Benc Areni“ u Berlinu. Bez obzira na poteškoće, cilj je pobeda, poručio je Gavrilović.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica za čiju pripremu nemamo previše vremena. Iza nas su dva meča u kojima smo bili u igri svih 40 minuta i imali šansu da ih dobijemo, ali i velika potrošnja nakon produžetka sa ASVEL-om i produžetka i derbija koji sam po sebi nosi dodatni utrošak energije. Ponovo smo u situaciji da imamo jako malo vremena, uz to dodatno i putovanje u Nemačku, kako bi spremni dočekali utakmicu sa ekipom albe. Naša je obaveza, bez obzira na već dve odigrane utakmice u petak i nedelju, da u svaki meč ulazimo sa željom i namerom da ga dobijemo, tako je i pred utakmicu Berlinu. Znamo kako igra ALBA, i u dobrom rasoloženju čekaju ovaj meč jer su pobedili Panatianikos u Atini. Ipak naš cilj se zna", rekao je Gavrilović za Zvezdin klupski sajt.

ALBA igra brzu košarku i uvek ide na veliki broj poena, smatra Ognjen Dobrić, koji veruje da je jedino rešenje za dobar rezultat čvrsta odbrana i da se protivniku ne dopusti da kontroliše ritam utakmice.

"Očekuje nas izuzetno težak ispit i duel sa nemačkom ekipom koja igra brzo sa puno šuteva i košarku na veliki broj poena. Moramo da odigramo čvrsto u odbrani, kontrolišemo ritam i ne dozvolimo im da igraju i nametnu svoj tempo. Sa druge strane, zaista nemamo puno vremena da se odmorimo i spremimo za ovu utakmicu posle dve fizički vrlo zahtevne utakmice tokom vikenda. Naš cilj pred svaku utakmicu se zna", kaže Dobrić.

Ovo će biti treći duel dva tima. Za sada i Zvezda i ALBA imaju po jednu pobedu. Meč devetog kola Evrolige između ALBE i Zvezde igraće se u utorak od 20 sati u prestonici Nemačke.

 

 

Foto: Fonet