Kriza u Barseloni, većina igrača preti raskidom ugovora

|   Sport
Sportsko društvo Barselona, baš kao i ostali sportski kolektivi nema prihode tokom trajanja vanrednog stanja zbog epidemije covid-19 virusa. Uprava rešenje vidi u smanjenu plata članovima fudbalskog, košarkaškog i rukometnog tima. Smanjena ne bi važila i za radnike koji su zaposleni u Barseloni. Ovaj predlog naišao je na bes većine igrača.
Foto: youtube

 

Čelnici Barselone razgovarali su sa kapitenima fudbalskog, košarkaškog i rukometnog tima u vezi sa smanjenjem plata tokom vanrednog stanja zbog korona virusa. Sportsko društvo nema prihode dok traje epidemija koja je prekinula sva takmičenja i očekuje se da će kao i većina sportskih kolektiva imati velike finansijske probleme.

Košarkašku sekciju, čiji je trener Svetislav Pešić, predstavljao je 33-godišnji hrvatski centar Ante Tomić koji je sa svojim zamenikom Pauom Ribasom razgovarao s generalnim direktorom kluba.

Međutim, sastanak nije najbolje prošao. Katalonski Mundo Deportivo piše da je došlo do mimoilaženja u stavovima između igrača i uprave te da španskom velikanu preti raspad.

Bivši igrač Barse i sadašnji generalni direktor Naćo Rodrigues sastao se s Tomićem i Ribasom kako bi im predložio drastično smanjenje plata do kraja sezone od čak 70 odsto važećeg ugovora.

Nakon sastanka Tomić i Ribas su razgovarali sa ostalim igračima i preneli im šta klub od njih traži.

Novinar Mundo Deportiva Hose Ignasio Uguet tvrdi da je predlog uprave razbesneo veliki deo igrača. Neki od njih su poručili da će zatražiti raskid ugovora ako predlog bude prihvaćen.

Španski dnevnik piše da je klub dao rok do srede da se izjasne oko ove teme kako bi nove mere mogle stupiti na snagu u narednih 48 sati.