Letnji prelazni rok u fudbalu trajaće sve do januara?

|   Sport
Zbog odlaganja takmičenja, klubovi će biti na velikom finansijskom udaru. Veliki broj klubova zatražio je od FIFA da produži letnji prelazni rok, kako bi imali dovoljno vremena za transfere. Ako se sezona nastavi, čak i u periodu u kojem je planirano, kraj sezone poklopiće se sa početkom nove i klubovi će biti u problemu, s obzirom da će igrači biti umorni i neće imati vremena ni za odmor ni za pripreme.
Foto: Fudbalski savez Srbije

 

Letnji prelazni rok u fudbalu mogao bi da bude produžen do kraja januara naredne godine. Sve fudbalske lige su odložene zbog pandemije korona virusa, osim Premijer lige Belorusije i pitanje je da li će se i kada takmičenja nastaviti.

Zbog odlaganja takmičenja, klubovi će biti na velikom finansijskom udaru. Veliki broj klubova zatražio je od FIFA da produži letnji prelazni rok, kako bi imali dovoljno vremena za transfere.

Ako se sezona nastavi, čak i u periodu u kojem je planirano, kraj sezone poklopiće se sa početkom nove i klubovi će biti u problemu, s obzirom da će igrači biti umorni i neće imati vremena ni za odmor ni za pripreme.

Prelazni rok tokom većeg dela sezone mogao bi da bude ključ reorganizacije klubova.