Liverpul ne želi Jovića iz samo jednog razloga

|   Sport
Liverpul ne planira da se pojača srpskim fudbalerom Lukom Jovićem. Iako 20-godišnji napadač pokazuje perfektnu formu u timu nemačkog Ajntrahta, prošlogodišnji finalista Evrope trenutno nema potrebu da kupuje igrača na ovoj poziciji i čuveni trener Jirgen Klop nema u vidu transfer mladog Srbina.
Foto: Fudbalski savez Srbije

 

Kako su danas preneli najugledniji britanski listovi, pisanje iz Nemačke da će Liverpul u nekom od narednih prelaznih rokova za veliki novac dovesti Jovića jednostavno nije tačno.

Sigurno je da u predstojećem januarskom roku mladi srpski fudbaler rođen u Bosni neće biti ni razmatran kao opcija iz jednog razloga: engleski fudbalski velikan već ima na klupi dvojicu jako talentovanih napadača Dominika Solankea i Rajana Brustera, koji tek treba da dobiju pravu šansu na terenu. Liverpul na toj poziciji već ima iskusne fudbalere i dolazak novog napadača je potpuno nepotreban.

Luku Jovića ove vesti ne treba previše da brinu. Odlazak u tako veliki klub sa oštrom konkurencijom možda sada i nije u njegovom najboljem interesu, a u svakom slučaju, spisak velikana koji ga žele u svojim redovima posle igre koju je pokazao u jesenjem delu sezone i dalje je veliki. Najveće interesovanje pokazuju rival iz Budenslige Bajern i španska Barselona.

Očekuje se da bi transfer, u slučaju da srpski fudbaler nastavi sa odličnim nastupima, mogao da dostigne i vrednost od 60 miliona evra.