Luka Jović deo velike Realove trampe u Arsenalu?

|   Sport
Srpski fudbaler i Kolumbijac Hames Rodrigez mogli bi da budu poslati u Arsenal u zamenu za Obamejanga, možda i najboljeg fudbaler ekipe iz Londona, koji je samo u ovoj sezoni postigao 12 golova na 18 utakmica. Fudbaler iz Gabona se prilično nećka da produži sadašnji ugovor, dok Arsenal sa druge strane traži previše novca za njegov odlazak, pa bi ovakva trampa mogla da zadovolji sve strane.
Foto: Fudbalski savez Srbije

 

Nagađanja o eventualnoj trampi Real Madrida i Arsenala sve su glasnija u španskim medijima. Kako prenose listovi na Pirinejima, čelnici madridskog kluba su voljni da Arsenalu daju dvojicu igrača za napadača Pjera Emerika Obamejanga.

Gabonac je ove sezone najbolji fudbaler Arsenala, a posle 18 utakmica na svom kontu ima čak 12 golova, tako da ne treba da čudi njegova velika cena, koju Florentino Peres u ovom trenutku ne želi da "aktivira". Ipak, prvi čovek Madriđana ima drugi plan u koji bi uključio Luku Jovića i Hamesa Rodrigesa.  

Učinak dvojice igrača je veoma sličan. Srpski napadač je ove sezone samo tri puta bio starter, uz jedan postignut gol, dok se Kolumbijac, takođe, jednom upisao u strelce, a u prvih 11 našao se četiri puta.

Koliko je ova priča realna, ostaje da se vidi, ali činjenica je da je Obamejang, koji je odbio da produži ugovor sa londonskim timom, već dugo velika želja Real Madrida.

Obamejang je tokom karijere još igrao i u ekipama Borusije Dortmund, Sent Etjena, Monaka, Lila, Dižona i Milana.