Marković slobodan u izboru nove sredine

|   Sport
Nekadašnjem košarkaškom reprezentativcu naše zemlje je istekao dvogodišnji ugorov s ruskim klubom tako da je slobodan u izboru nove sredine.
Foto: twitter.com/Khimkibasket

Stefan Marković okonačao je svoju misiju u redovima Himkija. Nekadašnjem košarkaškom reprezentativcu naše zemlje je istekao dvogodišnji ugorov s ruskim klubom tako da je slobodan u izboru nove sredine.
Popularnog Pefija će u Himkiju zameniti dojučerašnji košarkaš i sunarodnik Stefan Jović, a u narednim danima biće poznato gde će Marković nastaviti karijeru. Imajući u vidu da je trener Bajerna Dejan Radonjić nedavno pokazao interesovanje za Markovića postoji realna opcija da 31-godišnji košarkaš krene u suprotnom smeru.  Aktuelno je i interesovanje Crvene zvezde, mada je iskusni plej nedavno istakao da još uvek nije planirao povratak u domovinu. 

Prošle sezone u Evroligi, Marković je na 27 utakmica u proseku imao 6,1 poen i 4,4 asistenije, igrajuću 23 minuta po meču. 
Podsetimo, srpski košarkaš je tokom karijere je igrao i za Atlas, Hemofarm, Beneton, Valensiju, Banvit, Unikahu i Zenit.