Milica Mandić i Tijana Bogdanović izborile olimpijsku normu

|   Sport
Najbolje srpske tekvondistkinje uspele su da se plasiraju u finale turnira u Moskvi, što im je automatski obezbedilo i plasman za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, gde će imati šansu da osvoje nove medalje.
Foto: Tekvondo asocijacija Srbije/Stefan Aleksić

 

Srpske tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Trofejne sportiskinje Srbije su uspele da se plasiraju u finale Gran pri turnira u Moskvi, što im je automatski obezbedilo i olimpijsku vizu. Milica je učešće na Igrama 2020. izborila baš na svoj 28. rođendan i to će za Mandićevu biti treće učešće na najvažnijem svetskom sportskom događaju, dok će Tijana Bogdanović drugi put stati na tatami olimpijskog tekvondo turnira.

Mandićeva je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Volden uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Tijana Bogdanović se u finalu kategorije do 49 kilograma bori sa jednom od najboljih takmičarki Kineskinjom Vu. Ona je bila najuspešnija sportistkinja do Rija, odnosno sve dok je Bogdanovićeva te 2016. godine nije pobedila u četvrtfinalu i tako izbacila sa njenog puta da osvoji tri Olimpijska zlata.

"Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za TokioJoš jedna dobra stvar je bila što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to isto biti i u Tokiju. Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Valnde uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Bjanka je pobeđena u najboljem momentu za nas. Sutra Imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati", rekao je Dragan Jović, trener tekvondo reprezentacije Srbije.