Mirović: Situacija u Vojvodini nije dramatična, ali nije ni za potcenjivanje

|   Info
Na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, u protekla 24 časa, od kovida-19 preminule su dve osobe, a sa 70 pacijenata, koliko ih je trenutno smešteno, kapacitet je skoro popunjen.
Foto: TV Prva

 

Izvor: FoNet, portal 021

Klinika za ortopediju se pretvara ponovo u kovid bolnicu, preneo je danas portal 021.

Pokrajinski premijer Igor Mirović izjavio je da je vlada Vojvodine naložila da se ponovo zabrane posete staračkim domovima.

Mirović je naveo da se sada svakog dana u Vojvodini registruje od 20 do 40 novih pacijenata, najviše u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, pacijenti iz cele Vojvodine smeštaju se u Klinički centar u Novom Sadu, a mesta ima za još njih petoro. Zbog toga se Ortopedija sprema za prijem obolelih, a moguće je i da će bolnice u Pančevu, Subotici i drugim gradovima imati delove za lečenje kovid pacijenata.

Kako je naveo, mada je primetan rast broja novoobolelih, većina ima lakšu kliničku sliku ili nema simptome, a sada će uslediti donošenje određenih mera kako bi se suzbila epidemija.

"Situacija u Vojvodini nije dramatična, ali nije ni za potcenjivanje i očigledno je da je virus tu. Veći je rast broja obolelih nego onih koji se smeštaju na Kliniku, tako da je statistički to povoljna okolnost, ali virus je nepredvidiv i moraju se preduzimati dodatne mere", naveo je Mirović.

On je dodao da gotovo nema naselja na teritoriji Vojvodine koje nema bar jednog obolelog, a da situacija nije tako dramatična kao u nekim drugim krajevima Srbije, ali je za oprez i primenu mera zaštite.