Mladi košarkaši Srbije neprijatno iznenadili na Evropskom prvenstvu (video)

|   Sport
Na šampionatu koje se igra u Izraelu mlada selekcija Srbije nije opravdala ulogu favorita u meču sa Velikom Britanijom i zaustavljena je u osmini finala Eurobasketa. Utakmica je završena rezultatom 77:72, a ovaj poraz je prilično neprijatno iznenađenje imajući u vidu da su Britanci ostavili slab utisak u grupnoj fazi prvenstva.
Foto: KSS

 

Mlada košarkaša reprezentacija Srbije pretprela je neočekivano poraz u osmini finala Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Na šampionatu koje se igra u Izraelu mlada selekcija Srbije nije opravdala ulogu favorita u meču sa Velikom Britanijom. Utakmica je završena rezultatom 77:72, a ovaj poraz je prilično neprijatno iznenađenje imajući u vidu da su Britanci ostavili slab utisak u grupnoj fazi prvenstva.

Naši košarkaši su bolje počeli ovaj duel. Na kraju prve četvrtine imali su prednost od dva poena, a na poluvreme se otišlo sa tri poena više za Srbiju. Britanci su igrali dosta borbenije u poslednjoj četvrtini, u kojoj se rezultat dosta lomio, da bi nekoliko minuta pre kraja uspeli i da steknu ozbiljniju prednost koju naša reprezentacija nije uspela da stigne.

U timu selektora Olivera Popovića najbolji košarkaš je bio Marko Pecarski sa 23 poena i 11 skokova. Pored njega, jedino je još Andrija Marjanović imao dvocifren učinak od deset poena.

Srbija U20: Mišković 4, Uskoković 7, Marjanović 10, Vulikić, Tadić, Simović 8, Jovičić 9, Pecarski 23, Stajčić 2, Đorđević, Matić, Momirov 9.