Crveno-beli objavili plan priprema, od Beograda do Atine

|   Sport
Prema aktuelnom planu koji je sačinio stručni štab, crveno-beli će odigrati sedam kontrolnih utakmica pre odlaska u Zagreb na Superkup ABA lige.
Foto: Fonet

Košakaši Crvene zvezde okupiće se 19. avgusta, a posle tri dana za koja su rezervisana za lekarske preglede i testove uslediće i prvi trening. 
Ekipa će kao i prethodne sezone, u Beogradu obaviti prvi deo priprema na kojima će fokus biti stavljen na sticanje fizičke snage i uvod u naredne treninge koji će biti jačeg intenziteta, dok je naredni period rezervisan za kontrolne mečeve. 
Prema aktuelnom planu koji je sačinio stručni štab, crveno-beli će odigrati sedam utakmica pre odlaska u Zagreb, gde ih od 25. do 29. septembra očekuje nastup na ovogodišnjem Superkupu ABA lige.
Prvi meč novi tim će odigrati prvog septembra protiv nemačkog Oldenburga u Beogradu. Na istom mestu crveno-beli če odigrati još dve utkamice, četvtog septembra protiv Darušavake, a četiri dana kasnije rivalće biti Mornar. 
Tim šampiona Srbije 16. septembra putje u Atinu  na dve utakmice sa Olimpijakosom i jednu sa drugim atinskim klubom Peristerijem.
Upravo u Atini Zvezda i otvara zvanično takmičarsku sezonu 2019-2020. utamicom protiv Panatinaikosa u Evroligi 3. oktobra u dvorani "Marusi”.