Napadi na Vučića su zbog Kosova

|   Info
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, osudila je najnovije napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane pojedinih crkvenih velikodostojnika i dela javnosti zbog odluke da mu se povodom proslave 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC) dodeli najviše crkveno odlikovanje, Orden Svetog Save.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

"Svima koji kritikuju i pri tome omalovažaju najveće priznanje SPC, ne smeta predsednik Srbije. Smeta im želja Aleksandra Vučića da Srbi i Albanci postignu kompromisno rešenje oko Kosova, smeta im njegova politika nepristajanja na to da Albanci na Kosovu dobiju sve, a da Srbi ne dobiju ništa", izjavila je Mihajlović.

Kako je saopšteno iz njenog Kabineta, Mihajlović je ocenila da ovi napadi pokazuju da su oni koji ne žele da se na Kosovu bilo šta promeni spremni na "jeftino politikanstvo" u koje uvlače sve, pa i, kako je dodala, patrijarha Irineja i Sinod SPC.

"Predsednika Vučića napadaju oni koji žele da i dalje imamo zamrznuti konflikt sa Albancima, da time u stvari drže zamrznute naše građane na Kosovu, kao budućnost Srbije. To je njihov cilj, a ne da predsednik Srbije ne dobije najviši orden Srpske pravoslavne crkve.", naglasila je Mihajlović i čestitala Vučiću na Ordenu Svetog Save.