Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u niškom Domu zdravlja

|   Život
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Tim za pomoć ženama sa iskustvom nasilja Doma zdravlja Niš uz podršku rukovodstva Doma zdravlja Niš, u petak 25.11.2022. godine sa početkom u 11:00 časova, organizuje akciju u centralnom holu Doma zdravlja Niš.
Foto: televizija Kopernikus

 

Cilj akcije je da se probudi kod žena svest o postojanju problema nasilja u porodici, da osnaži žene da prijave nasilje, da je nasilje društveno neprihvatljivo i da znaju da postoje ljudi i institucije koje mogu da im pruže maksimalnu pomoć i zaštitu, poručuju iz Doma zdravlja.

Tim za pomoć ženama sa iskustvom nasilja Doma zdravlja Niš formiran je februara 2012. godine, odmah nakon usvajanja Protokola Ministarstva zdravlja (2011). Od formiranja pa do danas, članovi Tima učestvovali su u brojnim akcijama, tribinama, bili gosti na konferencijama UNFPA (Fonda za razvoj Ujedinjenih nacija) i OEBS-a. Od strane Ombudsmana Republike Srbije, Tim za pomoć ženama sa iskustvom nasilja Doma zdravlja Niš je 2014. godine proglašen kao najbolji tim za primenu posebnog protokola i postao primer dobre prakse.

Na konferenciji UNFPA (Fond za razvoj Ujedinjenih nacija), procedura Tima za pomoć ženama sa iskustvom nasilja Doma zdravlja Niš je proglašena kao najbolja i uzeta od strane Instituta za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut” kao primer dobre prakse i podeljen ostalim domovima zdravlja u Srbiji kao model po kome treba raditi.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar