Obradović: Nema svrhe, odlaganje je najbolja opcija

|   Sport
reprezentacija se okupila, a selektor Srbije je izrazio žaljenje jer niko nije razmatrao ideju o odlaganju povodom veoma loše epidemiološke situacije.
Foto: Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija okupila se u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi na startu priprema za Evropsko prvenstvo.

Nakon odustajanja Norveške od organiozacije povodom pandemije korona vurusa, Vlada Danske donela je odluku da šampionat može da bude odigran u ovoj zemlji i to u Herningu i Koldingu, koji će biti domaćin srpskim rukometašicama. Selektor Ljubomir Obradović radiće sa rukometašicama sve do polaska u Dansku 3. decembra, a pred početak priprema izrazio je žaljenje jer niko nije razmatrao ideju o odlaganju. 
Iskusni strateg je istako da je dosta devojaka pozitivno u raznim reprezentacijama, da trenutno nema rešenja za aktulenu situaciju i da su ekipe prinuđene da igraju na silu i po svaku cenu.

Selektor Obradović ne vidi svrhu igranja ukoliko turnir ne bude na nivou najbojih igračica i dodaje da je odlaganje najbljoa opcija. 

Šampionat u Danskoj je praniran za period od  3. do 20. decembra, a naše dame dele grupu sa selekcijama  Holandije, Mađarske i Hrvatske.