Odložen 49. festival "Dani komedije" u Jagodini

|   Info
Kupljene karte će važiti i sledeće godine, a ko želi može ih vratiti na blagajni Kulturnog centra a novac će im biti refundiran
Nebojša Petrović, direktor Kulturnog centra u Jagodini i Festivala "Dani komedije"

 

Vanredno stanje uvedeno zbgo epidemije korona virusa i zabrana okupljanja većeg broja ljudi, odložila je brojne manifestacije u zemlji pa tako i Pozorišni festival ,,Dani komedije” u Jagodini koji je trebalo da se održi po 49.put od 20.do 27.marta.

Najpre je bilo reči da se festival pomeri za septembar ali prema odluci Uprave festivala i lokalne samouprave grada Jagodine, 49.festival neće biti održan na jesen zbog neizvesne situacije oko daljeg toka epidemije KOVID 19, kao i zbog nemogućnosti da se tokom održavanja festivala sprovedu sve mere socijalne zaštite koje je propisala Vlada Srbije. Zato će 49.Festival ,,Dani komedije” biti održan u redovnom festivalskom terminu od 20. do 27.marta 2021. godine sa istim repertoarom, redosledom predstava i pratećim programom koji je bio planiran za ovu godinu.

  -Mi još uvek ne znamo kakva će epidemiološka situacija biti tokom septembra i oktobra. Većina pozorišnih festivala, koja je trebalo da se održi tokom proleća je odložena za taj jesenji period. Javili su se i problemi uklapanja svih programa iz takmičarskog dela i pratećeg programa. Posle mnogo razmatranja doneli smo odluku da 49.festival bude održan 2021.godine u redovnom terimu od 20.do 27.marta sa svim predstavama koje su selektovane za ovu godinu. To je bilo neminovno jer u ovom trenutku ne bismo mogli da obezbedimo poštovanje svih propisanih mera – rekao je direktor Festivala ,,Dani komedije” i direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović.

Kupljene karte će važiti i sledeće godine, a ko želi može ih vratiti na blagajni Kulturnog centra a novac će im biti refundiran.

Inače, ovo nije prvi put da se festival odlaže zbog neke nepredvidive i vanredne situacije. Tako je festival Dani komedije odložen 1972.godine zbog epidemije velikih boginja, 1999.godine zbog NATO bombardovanja i 2003.godine zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo je glumac Milan Lane Gutović kome će statueta Zlatni ćuran biti uručena na otvaranju festivala sledeće godine.

J.L.