Olimpijakos i zvanično drugoligaš!

|   Sport
Košarkaški savez Grčke kaznio je crveno-bele izbacivanjem u nizi rang zbog odbijanja da igraju meč četvrtfinala plej-ofa protiv večitog rivala Panatinaikosa.
Foto: Youtube

Olimpijakos i definitninvo više nije član prve košakraške lige Grčke. Tamošnji savez kaznio je crveno-bele izbacivanjem u nizi rang zbog odbijanja da igraju meč četvrtfinala plej-ofa protiv večitog rivala Panatinaikosa. 
Podsetimo, Olimpijakos zbog delegiranja domaćih sudija ne želi više da igra u šampionatu Grčke, a prehodno je iz istog razloga odbio da odigra Kup utakmicu sa zelenima iz Atine. 
Zbog ispadanja u niži rang kasa kluba iz Pireja biće lakša za 15 hiljada evra, a narednu sezonu će započeti sa minus šest bodova. 
Naravno, priče o dolasku Olimpijakosa u ABA ligu su i dalje aktuelne i biće veoma interesantno da se vidi rasplet čitavog događaja, pošto je poznato da su čelnici ABA lige još ranije najavili, da se u ABA ligu može ući samo iz ABA 2. Više detalja na ovu temu biće poznato posle sastanka regionalnog takmičenja koji je na programu u petak 24. maja.