Partizan dočekuje Zadar, trener Čanak traži pobedu

|   Sport
Partizan u nastavku regionalnog košarkaškog takmičenja dočekuje Zadar. Uoči ovog meča, koji se igra u Beogradskoj areni, trener Čanak poručuje da je pobeda jedina opcija za njegov tim.
Foto: aba-liga.com

 

Crno-beli su posle dobrog početka sezone ušli u negativnu seriju od četiri uzastopna poraza u ABA ligi i Evrokupu. Trener Nenad Čanak u izjavi za klupski sajt kaže da je situacija za njih trenutno dosta teška i da je jedini način da se iz nje izađe pobeda. Strateg Partizana je svestan da se do trijumfa neće lako doći. Zadar je pred ovaj meč promenio trenera, što će verovatno pozitivno delovati na igru rivala.

"Teška je situacija za nas, ali izlazili smo i iz težih. Zadar je promenio trenera, tako da se u ovom trenutku moramo okrenuti samo sebi i otkloniti nedostatke u igri. U sutrašnjoj utakmici nemamo izbora i jasno je da nam je pobeda jedina opcija", kaže Čanak.

Meč se posle četiri i po godine odsustva iz najveće domaće košarkaše dvorane ponovo igra u Areni, gde se crno-beli nadaju novoj velikoj podršci svojih navijača. Uoči duela sa Zadranima košarkaš Vanja Marinković priznaje da tim nije dobro igrao u poslednjih desetak dana, ali i da su svi u Partizanu svesni da mogu i moraju bolje, pa da sada samo ostaje da se to i pokaže u praksi, na terenu Beogradske arene.

"Pred nama je utakmica u kojoj moramo da pobedimo. Svesni smo da smo sposobni da igramo daleko bolje nego što je to bio slučaj u prethodnih desetak dana i učinićemo sve da to sutra i pokažemo na parketu Arene. Zadar će sigurno ući u meč sa velikom energijom i željom, ali sam ubeđen da ćemo mi tu pobedu želeti više", rekao je Marinković.

Uoči petog kola Jadranske lige Partizan je na petom mestu, dok je Zadar poslednji.

Utakmica se igra u petak od 21 sat.