Petak dan odluke, u Savezu optimisti

|   Sport
Mi smo zaista uradili sve što je do nas. Mislim da smo prva zemlja koja je u roku podnela kandidaturu i popunila sve papire i obezbedila novac”, izjavio je generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.
Foto: kss.rs

U petak će biti otklonjena dilema o tome da li će Srbija biti među organizatorima  jednog od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre.
“Mi smo zaista uradili sve što je do nas. Mislim da smo prva zemlja koja je u roku podnela kandidaturu i popunila sve papire i obezbedila novac”, izjavio je generalni sekretar KSS Dejan Tomašević. Upravo bi finansijski momenat mogao da presudi u korist naše zemlje. 
Naime, Litvanija je takođe zainteresovana za organizaciju, ali prema rečima Mindaugasa Spokasa generalnog sekretara tamošnjeg saveta Srbije je spremna da izdvoji 3.500.000 evra, odnosno 500 hiljada više od Litvanaca.
Inače, mnogo kvalitetnih reprezentacije nije uspelo da obezbedi plasman na Olimpijske igre putem Svetskog prvenstva, pa je zato i konkurencija velika. Održaće se četiri kvalifikaciona turnira, dva će biti poverena evropskim zemljama, učestvovaće čak 24 ekipe, a samo će pobednici tih turnira obezbediti plasman na Igre. 
Podsetimo, Srbija je pre tri godine organizovala kvalifikacije i uspela je da se plasira na Olimpijske igre na kojima je osvojila srebrnu medalju. 
Tomašević je istako da se nada reprizi takvog epiloga i dodao da gaji nadu da će naša zemlja biti jedina federacija u svetu koja će u košarci imati tri reprezentacije, uključujući i basket 3x3.