Počela “operacija EURO 2019”

|   Sport
Ekspedicija našeg državnog tima na čelu sa selektorkom Marinom Maljković otputovala je na Zlatibor gde će odrariti prvi deo priprmea za nastup na predstojećem kontinentalnom prvenstvu
Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počela je “operaciju EURO 2019”. Ekspedicija našeg državnog tima na čelu sa selektorkom Marinom Maljković otputovala je na Zlatibor gde će odrariti prvi deo priprmea za nastup na predstojećem kontinentalnom prvenstvu koji se zajedničkim snagama organizuju Srbija i Letonija od 27. juna do 7. jula.

Maljkovićeva je istakla da će naredne dane odeležiti strpljiv i predan rad i da će tek posle obavljenog posla na Zlatiboru moći da se priča o eventualnim dometima naše ekipe. Ona je podvukla da navijači moraju da budu svesni da će ona i njen stučni štab izabranici 12 igračica, odnosno 12 lavica spremnih da u svakom trenuku daju sve za tim, svoju zemjlu i narod.
Na pripremama će raditi 19 igračica: 
Miljana Bojović
Ivana Brajković
Dajana Butulija
Ana Dabović
Katarina Zec
Nevena Jovanović
Sara Krnjić
Nikolina Milić
Jelena Milovanović
Maja Miljković
Sonja Petrović
Jovana Popović
Ivana Raca
Aleksandra Račić
Aleksandra Stanaćev
Dragana Stanković
Aleksandra Crvendakić
Saša Čađo
Maja Škorić 


Podsetimo, naše dame će na Evropskom prvenstvu takmičiće se u grupi D u Zrenjaninu, gde će u „Kristalnoj dvorani“ za protivnike imati selekcije Belorusije, Rusije i Belgije. Prvoplasirani tim iz grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale u „Štark Areni“ u Beogradu, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa razigravati za prolazak među osam najboljih sa drugom i trećom ekipom iz grupe C u kojoj su timovi Turske, Slovenije, Italije i Mađarske.