Počelo odbrojavanje do Evropskog prvenstva za košarkašice

|   Sport
Sat je počeo da otkucava preostalo vreme do 27. juna odnosno do početka tamičenja koje će biće održano u niškoj dvorani "Čair" i "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu.
Foto: Tv Kopernikus

U Srbiji je i zvanično počelo odbrojavanje do početka Evropskog prvenstva za košarkašice. Sat je počeo da otkucava preostalo vreme do 27. juna odnosno do početka tamičenja koje će biće održano u niškoj dvorani "Čair" i "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu. 
Upravo tim povodom Niš je u petak bio u znaku košarke. Trg kralja Milana okupio je mlade košarkaške nade Srbije koji su se nadmetali u baksetu 3 na 3.

Uloga specijalnih gostiju ovog događaja pripala je učenicima OŠ "Stefan Nemanja", a učešče u takmičenu i druženju uzeli su i volonteri koji će biti deo organizacije tokom samog takmičenja.
Trofejnu ekupu OŠ "Stefan Nemanja" predvodi veoma talentovana Mila Svetozarević.
Osim za promociju predstojećeg košarkaškog spektakla i takmičenje u basketu okupljeni učenici su ovaj sunčan dan iskoristili i za dobro druženje i zabavu.
Ispisivanjem poruka na na zidu podrške naše košarkašice dobile su dobru motivaciju da u narednim danima vredno treniraju i sakupe snagu za osvajanje neke od medalja. Inače, naše dame će grupnu fazu takmičenja odigrati u Zrenjaninu, dok će Niš ugostiti selekcije Mađarske, Italije, Slovenije i Turske.