Počelo polaganje prijemnih ispita na fakultetima

|   Info
Uz poštovanje svih mera predostrožnosti na većini niških fakulteta danas je počelo polaganje prijemnog ispita i trajaće do 5. jula. Na prvoj godini osnovnih akademskih studija mesta ima za 4.713 brucoša, od čega 3.203 za one na budžetu i za 1510 samofinansirajućih.

Za upis na jedan od dva studijska programa, mašinsko inženjerstvo i inženjerski menadžent, na Mašinskom fakultetu u Nišu prijemni ispit iz matematike polagalo je 254 kandidata.

Prema rečima dekana Mašinskog fakulteta interesovanje je ove godine veće nego prethodnih godina, a studentima su za polaganje obezbeđeni svi neophodni uslovi.

Za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu prijavilo se 165 studenata. Oni su polagali test osnovnih motoričkih sposobnosti.

Dekan ovog fakulteta istakao je da je zadovoljan odzivom studenata ove godine.

Osnovne akademske studije na Mašinskom fakultetu u Nišu moći će da upiše 270 studenata na budžetu i 70 samofinansirajućih. Sa druge strane, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja moći će da upiše 195 studenata, od čega 140 na budžetu i 55 samofinansirajućih.