Poslednja grupa maturanata otputovala u Paraliju

|   Info
U ovoj grupi su učenici iz Jagodine koji su svoje srednje obrazovanje završili u drugim gradovima. Projekat je sproveden 15. godinu zaredom
Foto: TV Kopernikus

 

Lokalna samouprava grada Jagodine uspešno je sprovela projekat besplatnog letovanja za mlade ljude u ovom gradu već 15. godinu zaredom. Taj projekat je uspešno završen proteklog ponedeljka, 9. septembra, kada je poslednja grupa maturanata srednjih škola otputovala u Paraliju. U njoj su učenici koji su svoje srednje obrazovanje završili u drugim gradovima, a njih je po tradiciji na put ispratila Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine:

-Ovo su učenici koji imaju prilike da po treći put letuju o trošku lokalne samouprave. Prvi put su imali prilike na kraju četvrtog razreda i velikom broju dece je to bio prvi susret sa morem –rekla je Vukašinović između ostalog i tom prilikom svima poželela srećan put i lep provod.

Kao i sa svim prethodnim grupama učenika, na put uvek kreću lekar, spasioci i obezbeđenje, a ova grupa se u Jagodinu vraća se 15. septembra u popodnevnim časovima. Podsećanja radi, tokom trajanja ovog projekta učenici koji su završili četvrti  i osmi razred imali su prilike da letuju sedam dana u Buljaricama, dok su maturanti srednjih škola letovali pet dana u Paraliji.

Dušan Miletić