"Poštovani putnici...": Studio Prve TV privukao pažnju gledalaca VIDEO

|   Info
Prva TV ulaže velike napore kako bi gledaocima, pored pravovremenih, objektivnih i tačnih informacija, pružila najkvalitetniju vizuelno-zvučnu prezentaciju.
Foto: TV Prva

Prva televizija je u oktobru prošle godine donela revolucionarni pomak ne samo na srpsko već i regionalno medijsko tržište izgradnjom multimedijalnog studija koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom i dizajniran tako da odgovori svim zahtevima modernog informativnog programa.

Izgled vesti osvežen je novim grafičkim paketom, a rezultat tehnoloških inovacija mogli smo videti i večeras u centralnoj informativnoj emisiji Prve - "Vesti u 18 h"“ kroz takozvani program proširene stvarnosti.

Foto: TV Prva

Putem ove plaforme predstavljen je prilog o ponovnom otvaranju aerodroma "NIkola Tesla" u Beogradu i prvom letu posle nekoliko meseci iz prestonice Srbije, koji je posebno privukao pažnju gledalaca zbog načina na koji su prestavljeni podaci o ovom događaju.

Koronavirus je na dva meseca paralisao avio-saobraćaj, ali od danas on je ponovo aktivan.

Dok voditeljka Ana Mitić podseća gledaoce u koje će sve gradove od sada ponovo moći da odlete i merama koje se preduzimaju tokom letova, paralelno se u studiju pojavljuju ilustracije, odnosno slike koje grafički upotpunjuju vest - avioni, grafikoni…

Ovakva animacija se vrši kroz takozvanu AG platformu (engleski Augmented reality) to jest “proširenu stvarnost” koja predstavlja spoj stvarnog i digitalnog sveta u kojem digitalni elementi (slika, zvuk, animacija ili tekst) dopunjavaju fizički svet. AG sistem omogućava tako jedinstven iskustvo u praćenju vesti, gde su objekti koji se nalaze u stvarnom svetu prošireni kompjuteskim informacijama.

Posle izuzetnih ulaganja i napora celog tima, ove tehnološke inovacije sada su u punom pogonu i kapacitetu. Vesti Prve kao jedne od vodećih u zemlji, omogućiće svojim gledaocima jedinstvenu, sadržajniju i kvalitetniju prezentaciju informacija, a usvajanjem i primenom inženjerskih poduhvata Prva se pridružuje velikim svetskim medijskim kućama.

Primena proširene stvarnosti, jedne od najsofisticiranijih platformi, predstavlja iskorak u produkciji sadržaja Prve televizije, čime je ova kuća još jednom potvrdila lidersku poziciju među nacionalnim emiterima u Srbiji.

Pogledajte video: