Potreban je dijalog

|   Info
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je jutros za Pink da predstavnici svih poslaničkih grupa treba da dođu na sutrašnje zakazane konsultacije jer se, kako je navela, i na protestu dela opozicije moglo čuti da je potreban dijalog.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Saslušaću sve što imaju da kažu predstavnici poslaničkih grupa koji će sutra doći na sastanak. Nema razloga da ne dođu, jer svima su u subotu bila puna usta reči dijalog, rekla je Gojković.

Navela je da sutra treba da se vidi šta može da se uradi da bi svi zajedno bolje predstavljali građane Srbije.

Ona je ocenila da se u subotu na mitingu moglo videti kolika je zapravo podrška idejama Saveza za Srbiju i dodala da su "građani evidentno nezadovoljni pričom koju oni pokušavaju da plasiraju".

"Građani koji su došli na protest očigledno da su sa nečim nezadovoljni, kada je u pitanju naš rad i naše vođenje države, ali su takođe pokazali šta misle o govorima Trifunovića, Đilasa", izjavila je ona.

Ona je rekla da je na mitingu dela opozicije u subotu bio politički fijasko sa koga se moglo čuti da lideri tog dela opozicije ne žele sa razgovaraju sa njom i sa predsednikom države, koga je podržalo 56 odsto građana na poslednjim izborima.

Kako kaže, parlament čekaju važni zakoni, kao što su leks specijalis za građane zadužene u švajcarcima, i kako dodaje, uskoro će odlučivati i o Tijaninom zakonu.

Raspravljaćemo, u dogovoru sa predsednikom Srbije i sa predsednicom Vlade Srbije uskoro i o pitanju Kosova. Sve su to vrlo važne teme i time pokazujemo da zastupamo interese građana Srbije u parlamentu, rekla je Gojković.