Povećan broj Nišlija koji na vreme izmiruju dugove

|   Info
Okončanjem akcije regulisanja dugovanja korisnika JKP Objedinjena naplata u Nišu, procenat naplate stambeno-komunalnih usluga uvećan je za 2 odsto i sada iznosi nešto više od 97, što predstavlja jedan od najvećih procenata naplate srodnih usluga u Srbiji, kažu u ovom preduzeću. Ovom akcijom građani su imali mogućnost da potpisivanjem ugovora dugovanja otplate na 60 rata.
Foto: KCN

U niškom JKP Objedinjena naplata ističu da se mesečni računi u velikom broju plaćaju redovno. Na povećanja stepena naplate zaostalih dugovanja u velikoj meri je uticala nedavno završena akcija regulisanja dugovanja korisnika ovog preduzeća, gde je potpisano više od 3200 ugovora različitih kategorija i vrsta.

Mnogim našim sugrađanima je JKP Objedinjena naplata je samim uspešnim sprovođenjem akcije pomoglo da ‘oteraju’ izvršitelje sa svojih vrata i reše predloge za izvršenje. To je vrlo značajno jer je otpisana kamata u istom vremenskom periodu oko 34 miliona dinara. Otpisana kamata onima koji su se opredelili da svoj dug izmire u celosti, ili na neki od drugih mogućnosti uz otpis kamate’’., rekao je Miloš Nikolić, šef nabavki i informisanja JKP Objedinjena naplata.

Građani Niša ističu da uvek na vreme izmiruju svoje dugove i da su zadovoljni uslugama ovog preduzeća.

‘’Zadovoljan sam uslugom, ne čeka se puno u redovima’’.

‘’Nisam imala problema do sada, zadovoljna sam uslugom i redovno plaćam račune’’.

‘’Uvek redovno plaćam sve račune, a usluga je odlična’’

Za korisnike koji ne izmiruju redovno račune postoji poseban pravilnik. Kako Nikolić ističe, 10 zaostalih mesečnih računa je kriterijum za korisnike koji nemaju zaključene ugovore nakon čega Objedinjena naplata sprovodi podnošenje predloga za izvršenje.

‘’Kada su u pitanju korisnici koji imaju neku vrstu obligacije sa JKP Objedinjena naplata taj rok je šest meseci. U ugovoru jasno stoji da se toleriše dva do tri meseca neplaćanja, mi tolerišemo duplo više od toga što su naši sugrađani potpisali. Dakle, ne podnosimo predloge za izvršenje nakon neplaćene dve ili tri rate, nego tek nakon neplaćenih šest rata’’, dodaje Nikolić.

Objedinjena naplata u svojim prostorijama ima pet šaltera na kojima građani mogu da regulišu svoje obaveze, ali i šaltere u svih pet gradskih opština. Usluge JKP Objedinjena naplata koristi oko 110 hiljada ljudi na teritoriji grada Niša.