Poznat raspored u Ligi nacija

|   Sport
Srpske odbojkaške reprezentativne selekcje sazanale su rivale u novoj sezoni Lige nacija.
Foto: ossrb.org

Naša muška selekcija biće domaćin 4. grupe I vikenda od 31. maja do 2. juna 2019. godine selekcijama Francuske, Rusije i Japana. Mesto odigravanja, kao i satnica utakmica će naknadno biti objavljeni.
U okviru II vikenda (7–9. jun), Srbija će gostovati u Kanadi, a rivali će joj, pored domaćina, biti Nemačka i Australija. III vikend će se odigrati od 14. do 16. juna, a Srbija će igrati u 9. grupi, u Portugaliji, sa domaćinom, Brazilom i Kinom. U okviru IV vikenda, od 21. do 23. juna, Srbija će igrati u Italiji, a rivali će joj biti azuri, Argentina i Poljska. Poslednji, V vikend je na programu od 28. do 30. juna, a Srbija će igrati u 19. grupi u Bugarskoj, sa domaćinom, Iranom i SAD. Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u SAD. Pored SAD, plasman na Finalni turnir će izboriti 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Ženska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak će takođe takmičenje otvoriti pred svojom publikom. Mečevi su na programu od 21. do 23. maja, a Srbija će biti domaćim Holandiji, Turskoj i Koreji. II vikend će se odigrati od 28. do 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika. U okviru 12. grupe III vikenda (4. do 6. jun) Srbija će gostovati u Belgiji i igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.
IV vikend je na programu od 11. do 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom. Poslednji, V vikend će se odgirati od 18. do 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Kini. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska. Finalni turnir će se odigrati od 3. do 7. jula u Kini.