Predsednik sa patrijarhom o temama koje su od značaja za Srbiju

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom srpskim Irinejom, sa kojim je razgovarao o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Vučić je informisao patrijarha o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

Kako se u saopštenju navodi, dvojica sagovornika saglasili su se da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane.

Patrijarh Irinej je zahvalio predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru.

On je informisao Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen.

Vučić je rekao da će država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije, kaže se u saopštenju.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike